A continuació proposem algunes recomanacions per cuidar aquesta convivència digital en els grups de WhatsApp escolars, però extensibles a qualsevol grup de virtual que tingui per objectiu ser un canal de comunicació informatiu, pràctic i multitudinari.
1) Comentar prèviament la necessitat de crear un grup, acordant quines persones incloure-hi. Informar abans i demanar permís per afegir-los. 2) Consensuar i explicitar al començament la finalitat del grup (p. ex. “avisos escola”, o “Equip d’hoquei”), etc. Sol anar bé un missatge inicial on consti per a què serveix el grup. 3) Usar el canal estrictament per als temes acordats i no aprofitar per bolcar informacions de forma massiva (evitar reexpedir cadenes, memes…) 4) Obrir grups temàtics quan sorgeixi la necessitat únicament amb les persones interessades. Per exemple, per parlar dels regals a professors o organitzar la sortida de famílies; o un canal exclusiu per a bromistes. 5) Respondre només quan sigui necessari, amb la màxima brevetat i evitant afegir informacions supèrflues. 6) Limitar la circulació de fotografies dels menors (tret que es tingui consentiment exprés de tots). Per exemple en els festivals de final de curs, excursions, etc. 7) Consensuar uns horaris d’ús del grup, per evitar el bombardeig constant de notificacions. Article a: El Diari de l'Educació: Com gestionar millor els WhatsApp escolars? 3 efectes secundaris i 7 recomanacions per evitar-los Los comentarios están cerrados.
|
Enllaços
AMPASOFT
Serveis de l'AFA Menú març Adaptacions del menú estàndard Calendari escolar 2023/2024 Codis dels rebuts Blog de l'escola ContacteArxius
Diciembre 2024
|