L’Ivo Espau va aprendre a jugar a Escacs a l'edat de 5 anys. Li va ensenyar el seu pare que n'és jugador i campió. Desprès de quedar varies vegades campió de Sabadell i de Territorial en diverses categories, ara és el professor d’Escacs de la nostra escola i també de diferents escoles del Vallès. Quins beneficis educatius aporta l'aprenentatge d'escacs?
Els Escacs tenen una llista de beneficis educatius, com ara reforçar la memòria, millorar les capacitats relacionades amb el càlcul, la concentració, la creativitat i la imaginació. Quina és la millor edat per començar? Qualsevol edat és bona per començar però si em de triar la millor a partir de 5, 6 i 7 anys o sigui nens de P5 i de 1r. Quants nens i nenes de la nostra escola fan escacs? Hi han 23 nens (21 nens i 2 nenes). Uns s'ho diuen els altres que els agrada molt i s'animen apuntar-se. A més de l'hora de classe extraescolar setmanal... participen a campionats? Si, ara participant a un torneig Territorial d'Escacs del Vallés organitzat per la Federació Catalana d'Escacs. A més, 5 nens de 1r i 2n juguen un torneig organitzar pel Club Colón i el Consell, és una lliga on ens trobem amb altres escoles. També jugarem a un torneig a l'escola "Turó del Cargol" de Barcelona (són 2 dissabtes) i al Campionat "Cosmocaixa". Des de quan ensenyes escacs a les escoles? Ensenyo Escacs des de l'any 1995. Primer era un hobby ja que ho feia a més a més ja que abans treballava a una impremta i només feia 2 escoles "Sant Gregori" i "Carme Simó"(la fusió de les 2 escoles va sortir el Miquel Marti i Pol). Cap l'any 2008 vaig treballar a mes escoles i ja em vaig fer professional i ara estic a 5 escoles de Sabadell, Sant Quirze, Barcelona. També treballo a una empresa esportiva de Terrassa que porten 3 escoles i amb el Club d'Escacs Sant Quirze donant classes i donant classes particulars a domicili. Si un pare o mare està dubtant si apuntar o no al seu fill a fer escacs.. que li diries? Primer al nen li ha d'agradar. Després l'animaria que s’apuntés ja que els i va molt bé per pensar i els estudis. S'ho passen mol bé, aprenen molt i milloren les notes. Una classe d'Escacs es millor que una classe de Matemàtiques. Crear, viure, llegir i calcular.... els escacs són una eina terapèutica que ha demostrat els beneficis, millora la memòria i la intel·ligència emocional dels nens. Totes les mares i pares estan molt contents. Els creatius ... aquells il·luminats una mica tocats de l'ala. Doncs no! Tots som creatius en algun àmbit, per a alguna cosa. Però potser no hem tingut l'ocasió de descobrir-ho (encara), o no en som conscients. La creativitat és innata a l'ésser humà, i és necessària per a l'educació dels nostres fills. Per treballar la nostra creativitat s'ofereix el taller "Pares feliços, fills feliços. Descobreix com la creativitat pot millorar l'educació dels teus fills", a càrrec de la Gemma Badias, psicòloga i psicoterapeuta gestalt. Dijous 5 de febrer A les 20:30 hores a la Biblioteca de l'Escola Miquel Martí i Pol Preu: 1€ Durant la xerrada conversarem sobre la creativitat, la intel·ligència, l'aprenentatge, i com incloure la creativitat com a font de coneixement i realització vital a l'educació dels nostres fills. També, compartirem dubtes, preocupacions, experiències, i aprendrem els uns dels altres. No us ho podeu perdre!
Falta molt poc per que els Pocasoltes es posin en marxa per tenir-ho tot preparat pel dia de la rua del diumenge 15 de febrer! Ens trobarem a l'escola els dissabtes: 17 i 24 de gener i 7 i 14 de febrer. Com que encara no s'ha comprat el material hi ha temps per apuntar-s'hi. Abans del 17 de gener contacta amb la Comissió de Carnestoltes a través de: [email protected] Més informació a:
|
Enllaços
AMPASOFT
Serveis de l'AFA Menú novembre Adaptacions del menú estàndard Calendari escolar 2023/2024 Codis dels rebuts Blog de l'escola ContacteArxius
Julio 2024
|